חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

משכל, חדשות 10 וזמורה ביתן הפרו זכויות של צלם בתמונות שצלם במלחמת יו"כ

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין שלמה ערד נ' משכל הוצאה לאור והפצה בע"מ

בית משפט השלום בת"א קבל את תביעתו של צלם העיתונות, שלמה ערד, וקבע כי משכל הוצאה לאור הפרה את זכות היוצרים שלו וכן את זכותו המוסרית בתמונתו של אילן כפיר, אשר צולמה על ידו במלחמת יום הכיפורים. כן נקבע, כי חדשות 10 וזמורה ביתן הפרו את זכותו המוסרית של ערד בצילומים נוספים שצולמו על ידו במהלך המלחמה.

השופטת מיכל ברק-נבו דחתה את טענת אנשי משכל, כי לא ידעו שהם מפרים את זכותו של ערד הן משום שעל גבי הצילום לא היתה כל אינדיקציה לזכות, והן משום שכפיר אמר להם שקבל את הזכויות מהתובע. לדבריה, האחריות לבדיקת קיומן של זכויות יוצרים היתה מוטלת בראש וראשונה על משכל, כמוציא לאור, ולא היה די בהסתפקות באישורו של הדיוט בתחום ככפיר. " העובדה שתחום עיסוקה של הנתבעת דורש זהירות והקפדה יתרות, פועלת לרעתה".

בסיכום נקבע, כי משכל תשלם לתובע סך של 15,000 ש"ח, בגין הפרת זכויות היוצרים בתמונת כפיר וסך של 10,000 ש"ח, בגין הפרת זכותו המוסרית בתמונה זו. חדשות 10 חויבה לשלם לתובע סך של 60,000 ש"ח, בגין ארבע הפרות של זכותו המוסרית בצילומים הנוספים, וזמורה ביתן חויבה לשלם לתובע סך של 20,000 ש"ח, בגין שתי הפרות של זכותו המוסרית בצילומים.

לפסק הדין בעניין שלמה ערד נ' משכל הוצאה לאור והפצה בע"מ

למדור קניין רוחני

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים


קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות